Latte Macchiato taart

Benodigdheden:

Voor het schuim:

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • (Patidess) citroen smaakstof

Voor het deeg:

  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 40 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 400 gram mascarpone
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel koffiepoeder
  • 150 ml sterke koffie
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 ml slagroom

Voor de decoratie:

  • 100 gram smeltchocolade
  • 100 ml slagroom
  • een paar bitterkoekjes

Extra:

  • Springvorm van 26 cm doorsnee.

De meringue

We beginnen met het maken van de Meringue. Volg hiervoor het basisrecept voor Meringue. Spuit ronde toeven op de bakplaat en gebruik hiervoor deze techniek: spuit de toef, stop met druk zetten en trek nog een mooie punt aan de toef. Bak de toeven dan in circa 1,5 tot 2 uur. Zorg er wel voor dat ze wit blijven! Dit kan je doen door bijvoorbeeld de oven nog wat lager te zetten tijdens het bakken.

Chocoladebiscuit

Als de meringue aan het afkoelen is kun je de chocoladebiscuit gaan maken. Klop de eieren schuimig met de suiker, doe dit zeker 8 minuten. Doe vervolgens de bloem, maizena, de cacaopoeder en het zout in een kom en zeef dit. Voeg dan beetje bij beetje door de eiermassa. Vet de bodem en het onderste deel van de zijkant in en vul de vorm met het deeg.

Bak de taart in ca 30 -35 min gaar op 175 graden. Laat het afkoelen.

Dan snijd je de chocoladetaart horizontaal doormidden. Leg de onderste plak weer terug in de springvorm en zet hier de meringuetoeven in, naast elkaar, zoveel er in passen.

De vulling

Week de blaadjes gelatine in koud water, circa 10 minuten. Klop ondertussen de mascarpone met de suiker los in een kom tot het goed vermengd is. Voeg dan de koffiepoeder  toe. Klop dit erdoor tot een egale massa. Klop de slagroom stijf en meng deze voorzichtig door het mascarponemengsel.

Knijp de gelatine blaadjes uit. Verwarm de sterke koffie en laat heel even aan de kook komen. Laat dan heel even staan, zodat je er zeker van bent dat hij niet meer kookt! Los dan de gelatineblaadjes er één voor één in op. Goed blijven roeren!

Laat dit gelatinemengsel een paar minuten afkoelen en voeg het dan, door een zeef, toe aan het mascarponemengsel.

Giet nu het mengsel in de bakvorm, over de toeven, zorg hierbij dat alle hoeken en gaten gevuld worden met het mengsel. Strijk de bovenkant glad. mochten de schuimtoeven te groot zijn, kun je er een stukje afsnijden.

Nu leg je de tweede plak chocoladebiscuit op de vulling, druk een beetje aan. bij mij was de bakvorm precies vol! Dit moet een paar uur opstijven in de koelkast.

Decoratie

Maak dan de chocoladeganache van 100 ml slagroom en 100 gram (smelt)chocolade. Doe de (smelt)chocolade in een kom. Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook en giet dit over de chocolade. Laat dit heel even zo staan, zodat de chocolade wat kan smelten. Als de chocolade dan gesmolten is kun je het door roeren tot een glad geheel.

Laat dit afkoelen en smeer het uit over de bovenkant van de taart. Ik had er een mooie dikke laag op gedaan, zie je niks meer van de gebobbelde bovenkant.

Maak dan een stuk of 3 bitterkoekjes fijn met de staafmixer. maal ook een aantal schuimtoeven fijn.

Had je nog een paar meringuetoeven over? Zet deze dan bovenop de taart, als extra decoratie.

Bron: liefdevoorbakken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s